<

Росія відмовиться від відправки гумконвоїв на Донбас

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:04 | 16.09.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Росія планує у наступному році відмовитися від відправки “гумконвоїв” на Донбас.

Про це повідомляє РБК з посиланням на джерела в уряді РФ, – інформує Вголос.

“Доручення Мінфіну Росії “виключити з проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 і 2020 років у повному обсязі витрати на надання в 2019-2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям” було дано за підсумками наради у віце-прем’єра Дмитра Козака 1 вересня”, – повідомляє російське інформагентство, відзначаючи, що у нього є копія протоколу, справжність якого підтвердили двоє федеральних чиновників

Згідно з повідомленням, уряд має намір відмовитися від “гуманітарної підтримки окремих територій на користь фінансування проектів у Криму і Калінінграді”. Під “окремими територіями” мається на увазі Донбас, кажуть джерела РБК.

Мінфін у відповідь на запит ЗМІ відмовився від коментарів, як і представник заступника голови уряду РФ Дмитра Козака.

Крім того, співрозмовники РБК в Держдумі і в уряді підкреслюють, що навіть якщо РФ вирішила припинити витрати на “гуманітарну допомогу” Донбасу, це не означає, що фінанси перестануть надходити в окуповані Донецьк і Луганськ.

Фінансування “ЛНР” і “ДНР” повністю засекречено, описується секретними постановами уряду, закритими рядками в бюджеті, сказало одне з джерел РБК. “Гуманітарна підтримка”, на його думку, була лише одним із кількох каналів фінансування.

За даними РФ, з серпня 2014-го року на Донбас направлено 68 автоколон “гумконвоя”, які доставили більше 70 тис. т вантажів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця