<

Росія у кілька разів знижує кількість українців на своїй території, вважає Кириленко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:44 | 20.08.2016 / Новини /
Перегляди
42
/ Коментарі відсутні

За словами Кириленка, у Росії проживає 10 мільйонів українців, а за даними РФ – два мільйони.

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко заявив, що Кремль проводить політику денаціоналізації українців, які проживають у Росії. Про це він сказав на відкритті VI Всесвітнього форуму Українців у Києві, повідомляє прес-служба Кабміну.

За його словами, необхідно підтримувати національну ідентичність українців у зв’язку з тим, що російська влада намагається змусити тих із них, які проживають у Росії, забути про своє коріння.

“Питання підтримки українців у Росії є дуже важливим. Насправді, в РФ проживає близько 10 млн українців. Але останній офіційний російський перепис показав цифру 2 млн, а передостанній налічував 3 млн. Впроваджується цілеспрямована політика з денаціоналізації українців у Росії: Кремль хоче змусити їх бути ворогами свого народу і забути про своє коріння. Але ніхто з тих, хто відчуває себе українцем у Росії, не засуджує Україну і не відрікається від неї”, – сказав Кириленко

Віце-прем’єр-міністр привітав 16 українців, які приїхали на форум з Росії, і зазначив, що українській громаді тепер в РФ важко, як ніколи – їх там переслідують, проти них влаштовують провокації.

Кириленко наголосив на важливості підтримки національної ідентичності українців. “У Європейському Союзі, міжнародній спільноті ми цікаві як унікальна нація зі своїми досягненнями, історією, мовою та культурою. І як би цього не хотілося нашим недругам, від власної національної ідентичності українці не відмовляться”, – сказав він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер