<

Росія та НАТО одночасно проведуть ядерні навчання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:46 | 17.10.2022 / Новини / , , /
Перегляди
242
/ Коментарі відсутні

17-го жовтня НАТО розпочне щорічні ядерні навчання Steadfast Noon, під час яких до 60 літаків візьмуть участь у тренувальних польотах над Бельгією, Північним морем і Британією.

Як повідомляє Reuters, навчання НАТО збігаються в часі із щорічними ядерними навчаннями росії, які мають назву «Гром» і традиційно проводяться наприкінці жовтня, інформує ТСН. 

У навчаннях НАТО візьмуть участь 14 країн. Їх проведення передбачає польоти шести десятків літаків, включно із найсучаснішими винищувачами та американськими дальніми бомбардувальниками B-52, які для цього передислокують із авіабази Майнот у Північній Дакоті.

Військові НАТО будуть відпрацьовувати використання американської ядерної зброї, розташованої в Європі, ясна річ, без застосування бойових бомб.

«Навчання, які триватимуть до 30 жовтня, є звичайними, регулярними навчальними заходами і не пов’язані з будь-якими поточними світовими подіями», – наголосили в офіційній заяві НАТО, зауваживши, що бойова зброя не використовуватиметься.

Очільник НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс проведе свої навчання, незважаючи на напружену міжнародну ситуацію. З його слів, скасування навчань через війну в Україні дасть «дуже неправильний сигнал», а військова сила НАТО є найкращим способом запобігти подальшій ескалації напруженості.

Водночас в росії готуються до проведення власних навчань, які зазвичай проводяться наприкінці жовтня і під час яких росія випробовує свої ядерні бомбардувальники, підводні човни та ракети.

Росія уже заявила про закриття для польотів сім районів над Баренцевим морем.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер