<

Із 1-го жовтня Росія на місяць очолила Раду безпеки ООН

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:47 | 1.10.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Росія з суботи, 1 жовтня, буде головувати в Раді безпеки ООН. “Естафету” РФ переймає у Нової Зеландії, наступним головою Радбезу буде Сенегал.

Головування Росії тривати один місяць, перше засідання під керівництвом РФ намічено на 3-тє жовтня, всього таких засідань буде 20, повідомляє ТАСС.

19-го жовтня в Радбезі відбудуться щоквартальні дебати з близькосхідного врегулювання, а 25-го жовтня – на тему “Жінки, мир і безпека”.

Протягом місяця членам Ради Безпеки належить зайнятися конфліктами в Африці, в тому числі в суданській провінції Дарфур, Демократичній Республіці Конго, Малі, Центральноафриканській Республіці і Південному Судані, а також приділити увагу кризам в країнах Близького Сходу. Зокрема, обговорюватимуться ситуації в Ємені, Лівані та Сирії.

Очікуються щонайменше дві зустрічі по Сирії. Одна з них буде присвячена гуманітарній обстановці в країні, а друга – ситуації із застосуванням в ході конфлікту отруйних речовин.

5-го жовтня в Радбезі в закритому режимі пройде шосте попереднє голосування в рамках процедури обрання нового Генсека ООН. У ході опитування будуть застосовуватися різнокольорові бюлетені для постійних і непостійних членів Ради безпеки. На цьому етапі думка п’яти постійних членів (Росії, Великобританії, Китаю, США і Франції) матиме вирішальне значення, оскільки вони наділені правом вето і в змозі блокувати будь-яку кандидатуру.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер