<

Росія могла вчинити теракт в Оленівці термобаричною зброєю

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:12 | 31.07.2022 / Новини / , , /
Перегляди
224
/ 1 коментар

Характер пошкоджень колонії з українськими полоненими в Оленівці (Донецька область) вказує на те, що по ній вдарили точно не системою HIMARS. Швидше за все, це була російська термобарична зброя.

Про це повідомляють у телеграмі міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm.

Як відзначають у виданні, Оленівка знаходиться на відстані приблизно 15 км від лінії фронту. І бити по цій меті рідкісними і дорогими ракетами GMLRS великої дальності немає сенсу, коли є можливість застосовувати 105-мм артилерійські снаряди вартістю близько 0,4% від ракети GMLRS.

“Оленівка роками була відомим табором військовополонених “ДНР” і концтабором (і десятиліттями виправною колонією). Настільки, що про це знали дружини військовополонених. Треба бути російським тролем або пропагандистом, щоб повірити, що Україна вразить таку ціль”, – підкреслюють в організації.

Завдяки опублікованим російською стороною фото видно, що зруйнована будівля з бетонної цегли з тонким жерстяним дахом після удару залишилася на місці. Вибух був настільки слабкий, що ліжка не зрушили ані на сантиметр, проте вогнем завдано величезної шкоди. Також проти версії з ракетою говорить відсутність ударного кратера.

“Якби в Оленівку влучила ракета GMLRS, то всередині не було б обгорілих… Вибухом би всіх розірвало, а не спалило живцем”, – зазначили в InformNapalm.

Нагадаємо:




один коментар
  1. якшо рашке нема чого боятися, хай запросить міжнародних судмедекспертів…від них нічого не сховаеш. Якшо України нема чого боятися – хай приме участь під гарантії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця