<

Росія готується відключитися від глобального інтернету

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:33 | 7.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
323
/ 1 коментар

У мережі з’явилися урядові інструкції РФ щодо надання повних даних про урядові веб-ресурси та сайти. Деякі експерти припустили, що це може бути ознакою підготовки до запровадження «внутрішнього» закритого інтернет-простору для пересічних росіян.

Фактом є уже те, що російська влада розмірковує над такою можливістю. В такому разі будь-які сайти у світі можна буде повністю відключити для пересічних громадян, повідомляє УП.

Кіберфахівець Саркіс Дарбінян зазначає, що варто розуміти, що не можна відключитися від глобального інтернету в одну мить.

«Технічно можна відключити всі точки розмежованої передачі і на цьому все завершиться (і глобального Інтернету в Росії не стане – ред.), але, стосовно економічних чинників, важко уявити, що відключення буде одномоментним.

Уся російська економіка зав’язана на глобальну мережу, її відключення – удар значно сильніший, ніж санкції, які зараз запроваджуються і впливають на економіку», – вважає він.

На його думку, ймовірність відключення зараз дорівнює десь 50%, але він не відкидає взагалі такий варіант.

У разі запровадження внутрішнього або «суверенного» інтернету, всі бази даних за доменними іменами копіюються в національній базі даних через національні домени .рф та .ru.

Роскомнагляд буде цілком контролювати всю інфраструктуру серверів. Як пише Market Rebellion, тестування такої можливості проводилось у 2019 році.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця