<

Росія більше не може платити за держборгом: коли її накриє дефолт

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:09 | 26.05.2022 / Новини / , , /
Перегляди
312
/ Коментарі відсутні

Рф втратила можливість розраховуватися із американськими власниками суверенних облігацій щодо державного боргу. 25 травня о 7:01 за київським часом закінчився термін дії ліцензії міністерства фінансів США, яка дозволяла країні-агресору проводити платежі за держборгом.

Це означає, що на росію очікує дефолт. Видання The Bell прогнозує, що уникнути його не вдасться, але можливо трохи відкласти у часі, передає Главком.

Річ у тому, що виплати за облігаціями на суму $71,25 млн, які були призначені на 27 травня, російський уряд здійснив заздалегідь, за кілька днів до завершення терміну дії ліцензії.

Наступні виплати призначено на 23-24 червня. Якщо до цього часу Росія не отримає нову ліцензію, то після тридцятиденного пільгового періоду (так званого грейсперіоду), у другій половині липня на країну-агресорку чекатиме технічний дефолт.

Світові фінансисти уже прогнозують, що він стане наймасштабнішим для країн, що розвиваються, за останні 24 роки (починаючи з 1998 року, коли Росія також пережила дефолт). До того ж, запевняють фахівці, цей стан російської економіки триватиме як мінімум до відсторонення володимира путіна від влади або до звільнення усіх окупованих українських територій.

The Bell прогнозує, що після оголошення дефолту через неможливість здійснювати виплати американським власникам суверенних облігацій Росія не зможе отримати гроші в борг навіть від китайських інвесторів, оскільки ті не захочуть наражатися на зайві ризики.

Ще у квітні катастрофічну ситуацію в російській економіці визнав давній соратник володимира путіна, голова Рахункової палати рф Олексій Кудрін.

У травні ж російські провладні ЗМІ визнали, що рф знову зіткнеться з ризиком технічного дефолту у кінці місяця, коли вона має погасити купони за випусками «Росія-2026» і «Росія-2036».

18 травня небажання США продовжувати російську ліцензію, потрібну для виплат за держборгом, підтвердила очільниця міністерства фінансів Джанет Єллен.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер