<

Росія 17 листопада випустила по Україні крилату ракету з імітатором ядерної боєголовки, – Defense Express

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 18.11.2022 / Новини / , , /
Перегляди
266
/ 1 коментар

Над Києвом 17-го листопада було збито дві російські крилаті ракети X-55. В одній із них не було бойової частини, а замість неї було «прикручено» блок, який є імітатором ядерної боєголовки.

Про це повідомляє Defense Express із посиланням на джерела, пише Слово і Діло.

Тобто, пояснює видання, росіяни взяли ракету Х-55, прибрали з неї ядерну боєголовку і натомість поставили порожню «болванку».

Зазвичай, росія застосовувала для ударів по Україні ракети типу Х-555 – це неядерна модифікація ракети Х-55, перероблена під звичайну боєголовку з класичною вибухівкою. А саме Х-55 – це радянська ракета, яка спочатку розроблялася як носій ядерної зброї.

Звичайна і ядерна боєголовка конструктивно відрізняються між собою: тому росіяни не змогли вставити в Х-55 звичайну боєголовку і запустили ракету з порожньою «болванкою».

Такі дії експерти пояснюють тим, що для забезпечення виконання наказу «зверху» та масованості удару в хід пішли ракети Х-55 з імітатором ядерної боєголовки. Такий варіант може говорити про те, що запас крилатих ракет у росії «наближається до критичної позначки».

Ще одне можливе пояснення – росіяни спеціально використали Х-55 із «порожнім» імітатором ядерної бойової частини, щоб створити ефект перевантаження протиповітряної оборони України.




один коментар
  1. Скажіть дякую нашій комуністичній владі ,яка всі ці ракети віддала кацапам ,за боєголовки також .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця