<

Російських дезертирів у Фінляндії селять разом із українськими біженцями

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:17 | 3.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
354
/ Коментарі відсутні

У Фінляндії, куди масово тікали російські дезертири від путінської мобілізації, росіян почали селити у центри, де проживають українські біженці.

Про це повідомив у соцмережі український блогер під ніком “Фашик Донецький”.

“У Фінляндії до центрів українських біженців, де в основному проживають жінки з дітьми, селять російських дизертирів”, – повідомив блогер і прикріпив скріншоти з місцевої групи, де українці обговорюють цю проблему.

Судячи з коментарів, такі інциденти траплялися у містах Сало, Халліко, Порі, Уусікаупункі, Турку та інших.

“Ми проживаємо у центрі біженців… У наш центр заселили дуже багато чоловіків-росіян. Більшість мешканців (центру. – Ред.) – це жінки з дітьми, які втікали від війни з Маріуполя, Херсона, Ізюма та інших областей. Всі просто в шоковому стані і не розуміють, як пояснити дітям та собі, як жити далі поруч з людьми, країна яких тебе вбиває”, – написала одна з українок.

Зокрема, у місті Халліко  через натовпи “бородатих чеченців” та інших росіян українки хвилюються за свою безпеку і за безпеку своїх дітей.

Українці наголошують, що такий крок фінів можна порівняти з підселенням до жертви зґвалтування родичів ґвалтівника. Біженці застерігають фінів, що вони зовсім не розуміють, “яку біду впускають у свій дім і що їх може чекати найближчим часом”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа