<

Російського агента, який «наводив» удари дронів-камікадзе на Одещині, затримали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:12 | 27.09.2022 / Новини / , , /
Перегляди
176
/ Коментарі відсутні

СБУ викрила російського агента на Одещині, який розвідував місця дислокації та переміщення Сил оборони України на півдні регіону.

За даними слідства, зрадником є мешканець міста Рені, якого завербували спецслужби рф після початку повномасштабного вторгнення. У поле зору агресорів він потрапив через свої прокремлівські погляди, які активно «афішував» серед оточуючих, повідомляє СБУ.

Зловмисник збирав інформацію про місця базування підрозділів оборони ЗСУ, силових і правоохоронних структур, кількість особового складу та військової техніки.

Крім цього, він встановлював точні координати блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури, особливо у сфері тепло- та енергопостачання.

У разі отримання розвідданих ворог планував їх використати для підготовки диверсій і здійснення повітряних ударів, у тому числі крилатими ракетами і дронами-камікадзе.

Для виконання ворожих завдань російський агент приховано спостерігав за об’єктами та маршрутами руху підрозділів ЗСУ та Національної гвардії, здійснюючи їх фотофіксацію.

Отримані відомості передавав окупантам через анонімний Телеграм-канал у вигляді «фотозвіту» та позначок на електронній карті з детальним описом «спостережень».

У результаті спецоперації співробітники Служби безпеки затримали зловмисника на спробі передачі закритих відомостей до рф.

У затриманого правоохоронці виявили мобільний телефон із доказами прихованого листування з російським куратором.

Наразі слідчі СБУ повідомили ворожому поплічнику про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо: Українські військові збили шість дронів-камікадзе та штурмовик Су-25




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа