<

Російські ЗМІ поширують неправдиву інформацію про Україну

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:25 | 10.03.2017 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Засоби масової інформації Росії поширюють брехню про радіоактивний витік в Україні, посилаючись на статтю норвезького видання, у якій про Україну немає жодної згадки.

Про це повідомим норвезький сайт Barents Observer, який у лютому цього року опублікував статтю про незначні концентрації радіоактивного йоду-131, зафіксовані в атмосфері по всій Європі, – передає Канал 24.

Зокрема, першою у списку з наявністю ізотопу стоїть Норвегія, далі – Фінляндія, Польща, Німеччина, Чехія, Франція та Іспанія. Про цю статтю писали чимало провідних інтернет-видань Європи, Близького Сходу та Росії.

Але деякі російські видання вирішили піти трохи далі. Зокрема, відзначилось державне агентство РФ “РИА Новости”.

“Відомо, що на українських атомних енергостанціях існують серйозні проблеми з централізованим управлінням і виконанням норм та стандартів роботи”, – так висвітлили новину про радіоактивний йод “РИА Новости” і “Комсомольська правда”, які посилаються на начебто цитату зі статті Barents Observer.

В статті Barents Observer таких слів нема, та й про Україну там жодного слова. Брехливу новину “Україна винна” підхопили й інші російські видання.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер