<

Російські ракети вибухнули на території Польщі та вбили двох людей , – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:50 | 15.11.2022 / Новини / , /
Перегляди
537
/ 1 коментар

Двоє людей загинули у Польщі, в результаті вибуху в Пшеводові в районі Грубешів. Інцидент стався на території зерносушарки близько 16:40 за Київським часом. Тоді на території України тривала повітряна тривога.

Про це повідомляють Волинські новини, посилаючись на польські ЗМІ.

Кореспондент Radio Zet неофіційно повідомив, що в селі Пшеводув поблизу українського кордону впали дві ракети і влучили в зерносушарки. Повідомляється навіть про загибель двох людей. На місце події прибули представники поліції, прокуратури і війська.

В той же час Radio Lublin повідомляє іншу версію. Інцидент у Пшеводові стався близько 15:40 на перевантажувальній вазі, куди заїжджають трактори з вантажами. Цю інформацію радіостанції підтвердили у місцевій поліції. За попередніми висновками, трактор, який в’їхав на ваги, раптово вибухнув. Радіо теж повідомляє про загибель двох людей.

«Причини цієї події наразі невідомі. Нам надійшло повідомлення про вибух на сушарці. Фактично, після прибуття ми підтверджуємо, що щось подібне сталося. Двоє людей загинули на місці. Наразі ми охороняємо місце події та освітлюємо територію дійства», – заявив речник повітового штабу Державної пожежної служби в Грубешові, старший капітан Марцін Лебєдович.

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький терміново скликав Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони. Про це повідомив речник польського уряду Пьотр Мюллер, передає “Європейська правда” з посиланням на Polsat News.

Повідомлення про засідання з’явилося незадовго перед 18:00 за місцевим часом.

Довідка. Причини скликання зустрічі не повідомляються. Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони був створений у жовтні 2020 року рішенням прем’єр-міністра Матеуша Моравецького. Його першим головою став глава партії “Право і справедливість” Ярослав Качинський, який на той час обіймав в уряді посаду віцепрем’єр-міністра з питань безпеки.

До складу комітету входять віцепрем’єр-міністр, якого призначає глава уряду, глава Міністерства оборони, глава Міністерства внутрішніх справ, міністр юстиції, міністр-координатор спецслужб і глава дипломатії.

“Завданнями комітету є забезпечення координації підготовки, діяльності та ефективного прийняття рішень з питань національної безпеки і оборони, а також підготовка пропозицій Раді міністрів або прем’єр-міністру з цих питань”, – пояснюють в уряді Польщі завдання комітету.




один коментар
  1. То шо, НАТА бункєрного дєда вже накінець присипе землею чи вибух сцикливо на кондиціонер в тракторі спишуть?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок