<

Російська військова розвідка вербує українських дітей у соцмережах, – СБУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:00 | 29.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
450
/ Коментарі відсутні

Оперативники СБУ викрили на Харківщині малолітнього хлопця, якого російська військова розвідка використала як коригувальника вогню.

Про це інформує пресцентр УСБУ в Харківській області.

“Окупанти встановили з дитиною контакт за допомогою мобільного месенджера Телеграм. Російські військові обіцяли заплатити гроші за інформацію про позиції Збройних сил України на території міста Харкова”, – йдеться у повідомленні.

СБУ оприлюднила відео, на якому дитина зізнається, що займалася координуванням вогню за завданням представників країни-агресора.

“Я побачив рекламу в телеграмі і там говорили, якщо ти скажеш нам місце розташування, ми тобі дамо грошей… Я займався координуванням вогню у телеграмі”, – каже хлопчик. За його словами, отримавши бажане, його замовники стали відповідати рідше, а потім взагалі перестали, і грошей не заплатили.

Батько дитини каже, що йому дуже соромно і він дуже жалкує через вчинок сина, і закликає батьків контролювати поведінку дітей.

З аналогічним закликом до громадян звертається і СБУ.

“СБУ закликає батьків здійснювати контроль за поведінкою своїх дітей в інтернеті, а всіх громадян України – не довіряти ворожій пропаганді”, – йдеться у повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа