<

Росія знову лякає Україну ескалацією на Донбасі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:26 | 5.03.2021 / Новини / /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

В Адміністрації президента РФ Володимира Путіна вкотре висловили «занепокоєність» через можливу ескалацію ситуації на Донбасі. Натомість Київ бачить у цьому погрозу продовження війни.

Ситуацію на Донбасі прокоментував прессекретар Путіна Дмитро Пєсков, пише ТАСС, – передає Громадське.

Він заявив, що Кремль «глибоко непокоїть збільшення кількості обстрілів з боку Збройних сил України».

«Головне, щоб усі, хто можуть, використовували свій вплив для того, щоби повноцінна громадянська війна в Україні не поновилась», — сказав він.

Крім цього, Пєсков згадав про «нормандський формат», заявивши, що в Москві розраховують на вплив усіх партнерів із нього, аби запобігти ескалації на Донбасі.

Останнім часом, коли переговори між Москвою і Києвом на різних майданчиках фактично зайшли в глухий кут, на Донбасі почастішали випадки порушення перемир’я з боку бойовиків, тоді як РФ звинувачує в порушеннях Україну. Фактично це можна сприймати як погрози з боку Москви, бо коли Кремль починає говорити про «занепокоєння» через можливу ескалацію на Донбасі, руками бойовиків він сам цю ескалацію і влаштовує.

У Міністерстві закордонних справ України таку думку, схоже, поділяють.

«Росія має нарешті припинити перекладати відповідальність на інших і почати виконувати взяті на себе мирні зобов’язання. Риторика про наближення до “небезпечної лінії” лягає в логіку війни, від якої досі не можуть відмовитися в Кремлі», — сказав нам у коментарі речник МЗС Олег Ніколенко.

Також він наголосив, що Москві треба не до Франції та Німеччини звертатись, а наказати бойовикам дотримуватися режиму припинення вогню і розблокувати діяльність ТКГ. А також фіналізувати рішення для поліпшення життя мешканців окупованих територій.

«Це і запуск КПВВ, і гуманітарне розмінування, і визначення нових ділянок для розведення сил і засобів, і просування у звільненні утримуваних осіб. Україна максимально налаштована на досягнення прогресу в цих питаннях, проте ми не бачимо готовності Росії до конструктиву», — підсумував речник МЗС.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця