<

Росія збирається відрізати Україну від реверсного газу, – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:30 | 16.10.2014 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні
cdf70b14040505a07b24d231c6dc3fa1

Перший заступник голови комітету Держдуми Росії з промисловості Володимир Гутенєв готує законопроект про заборону реекспорту російського газу в Україну.

Пан Гутенєв повідомив, що відповідний законопроект внесуть на розгляд нижньої палати парламенту до кінця поточної сесії, – повідомляє Gazeta.ua з посиланням на агентство ТАСС.

Депутат Думи вже направив листи колегам із закликом внести свої пропозиції до внесення поправок в закони “”Про основи державного регулювання зовнішньоторговельної діяльності” та “Про експорт газу”, а також інші акти у цій галузі, спрямовані на недопущення шкоди економічним інтересам РФ”.

Зокрема, депутат пропонує заборонити реекспорт газу країнам, які мають заборгованість перед “Газпромом”.

“Вважаю за доцільне законодавчо встановити вимогу про включення до зовнішньоторговельних контрактів на експорт російського газу в іноземні держави умову про заборону реекспорту поставленого газу, якщо зарубіжним партнером (споживачем експортної продукції) не виконуються договірні умови про оплату мінімального річного обсягу газу за принципом “бери або плати”, а також в країни, що мають фінансову заборгованість перед РФ”, – заявив депутат.

Нагадаємо, що через припинення поставок природного газу з Росії Україна налагодила реверсні поставки газу зі Словаччини, Угорщини і Польщі.

Крім того, 3 жовтня НАК “Нафтогаз України” підписав контракт на поставку газу з Норвегії.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер