<

Росія проводить у Криму етнічні чистки – Полозов

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:54 | 29.03.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Адвокат Микола Полозов назвав обшуки, затримання та арешти кримськотатарських активістів у Криму “етнічними чистками” і заявив, що заарештованим загрожує до 20-ти років позбавлення волі.

Про це Полозов заявив в інтерв’ю телеканалу UА|TV.

“Я б назвав це етнічною чисткою, тому що триває переслідування виключно за расовою і національною ознакою відносно кримських татар. Це нагадує або депортацію 1944 року, або дії есесівських карателів, які такими самими методами діяли. До того ж, вчора “глава” Криму Аксьонов відкритим текстом сказав, що якщо комусь не подобається жити в російському Криму – їдьте звідси. Це говорить про те, що російська влада перейшла до нового етапу репресій, що ці зачистки триватимуть аж до повної депортації кримських татар з їх Батьківщини”, – вважає захисник.

За його словами, сьогодні кількість українських політв’язнів наближається до 100, при цьому більшість з них – це кримські татари.

“Основного удару російська репресивна влада завдає по кримських татарах. У такий спосіб вони добиваються двох цілей – максимально придушити і змусити мовчати. ​​І друге ще небезпечніше – спробувати радикалізувати кримських татар таким тиском, щоб вони на зразок північнокавказьких республік висловлювали протест таким чином, що дозволить їх “зачищати” фізично”, – заявляє Полозов.

Як зазначив юрист, наразі в Криму проходять суди з обрання запобіжного заходу затриманим активістам і вже відчувається брак адвокатів.

“З огляду на масштабність цих репресій, адвокатів у нас не вистачає. Захисники працюють на розрив, і деякі бояться братися за такі справи, побоюючись репресій”, – сказав він.

Полозов зауважив, що затриманим кримським татарам загрожує від 15 до 20 років і ФСБ вже заздалегідь визначила їх винними.

Нагадаємо, 27 березня в окупованому Криму пройшли масові обшуки в будинках кримських татар, після яких почали відбуватися затримання активістів “Кримської солідарності”.

https://www.facebook.com/crimeansolidarity/videos/2269253306630131/

Цього самого дня, 27 березня, Київський “райсуд” Сімферополя заарештував дев’ятьох осіб – Тофіка Абдулгазієва, Рустема Шейхалілова, Якіма Бекірова, Фаріда Базарова і Сейтвелі Сейтабдієва, Ерфана Османова, Сейрана Муртазу, Сервета Газієва і Меджита Абдурахманова. Всім їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання в СІЗО Сімферополя до 15 травня.

28 березня “Суд” в окупованому Криму в четвер, заарештував до 15 травня ще трьох кримськотатарських активістів, затриманих напередодні за звинуваченням у причетності до “Хізб ут-Тахрір”.

Про це повідомляє “Кримська солідарність”.

“Судове засідання щодо Енвера Аметова завершилося рішенням про обрання запобіжного заходу (арешт – ред.) до 15 травня 2019 року”, – повідомили правозахисники.

Аналогічне рішення – арешт до 15 травня — було прийнято “судом” щодо Аліма Карімова і Рустема Шейхаліева.

Зазначається, на той час у Київському райсуді Сімферополя проходили засідання щодо обрання запобіжного заходу щодо Біляла Аділова, Ризи Ізетова і Шабана Умерова. Практично всі засідання проходили у закритому режимі. В окремих випадках родичам дозволяли зайти в зал суду на оголошення вироку.

Перед будівлею “суду” на вулиці Воровського у Сімферополі зібралися небайдужі кримські татари, проходить акція на підтримку затриманих активістів. Учасника флешмобу Таїра Ібрагімова, який стояв з плакатом “Ми — Кримська солідарність”, забрали співробітники силових структур.




коментарів: 3
  1. …аксьонов відкритим текстом сказав, що якщо комусь не подобається жити в російському Криму – їдьте звідси. Це говорить про те, що російська влада перейшла до нового етапу репресій…. получається “чумадан-вокзал-росія” це також репресії))))))))

    • Але щось навали москалеподібних на вокзалах немає. Не рвуться щось в немиту

    • не плутайте ! в них – шпійони, в нас – розвідники, в них сепаратисти – в нас борці за незалежність !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер