<

Росія показала договір Сталіна з Гітлером про поділ Європи

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:26 | 2.06.2019 / Новини / /
Перегляди
11
/ коментарів 9

Російська Федерація вперше в історії опублікувала оригінал так званого Договору про ненапад між Союзом Радянських Соціалістичних Республік і Третім Рейхом, укладений 23 серпня 1939 року, також відомий як пакт Молотова-Ріббентропа, а також секретний додаток до нього, в якому йшлося про спільну окупації Східної Європи.

Про це повідомляє Народна правда з посиланням на фонд «Історична пам’ять».

Так званий договір про ненапад між СРСР та нацистською Німеччиною, також відомий як пакт Молотова-Ріббентропа, описував союз двох диктаторських режимів, а також план їхньої спільної окупації країн Східної Європи.

До сьогодні історики мали змогу вивчати лише фотокопії німецьких оригіналів відповідних документів, скани же кремлівських оригіналів надав Історико-документальний департамент міністерства закордонних справ РФ.

Документи наведені у двох примірниках. Вони віддруковані на друкарській машинці по-російськи і по-німецьки з підписами народного комісара закордонних справ (аналог міністра закордонних справ в початковий період становлення СРСР) В’ячеслава Молотова і глави МЗС Німеччини Йоахіма фон Ріббентропа.

У секретному протоколі до пакту Молотова-Ріббентропа СРСР і Німеччина домовилися про «розмежування сфер обопільних інтересів у Східній Європі». Крім того йшлося і про територіально-політичному перебудові областей, що входять до складу країн Балтії і Польщі, що по суті є завуальованою формулюванням слова «окупація».

Документ № 1.

Договор о ненападении между СССР и Германией. 23 августа 1939 г. Советский оригинал на русском языке. 

Документ № 2. 

Договор о ненападении между СССР и Германией. 23 августа 1939 г. Советский оригинал на немецком языке.

Документ № 3. 

Секретный дополнительный протокол к Договору о ненападении между СССР и Германией. 23 августа 1939 г. Советский оригинал на русском языке. 

Документ № 4. 

Секретный дополнительный протокол к Договору о ненападении между СССР и Германией. 23 августа 1939 г. Советский оригинал на немецком языке.

Документ № 5. 

Разъяснение к секретному дополнительному протоколу к Договору о ненападении между СССР и Германией. 28 августа 1939 г. Советский оригинал на русском языке.

Документ № 6.

Разъяснение к секретному дополнительному протоколу к Договору о ненападении между СССР и Германией. 28 августа 1939 г. Советский оригинал на немецком языке.




коментарів: 9
  1. Ссср разом з німецькими фашистами розпочали 2-гу світову війну нападом на Польщу, а зараз кацапи чомусь саме українців називають фашистами. Негідники.

  2. Так нехай Україна віддасть території, які підступно захопив СРСР. А то всі розказують, що розв’язали війну, захопили території. А віддати, щоб “восторжествовала справедливость”?

    • во-во… також нехай зруйнує трубу і аес, побудовані клятими комуняками.. а кожний патріот, який живе в квартирі, подудованій советами, хай віддасть її героям АТО

      • Все що побудовано в Україні побудовано руками українського народу, а не російськими комуняками, а ще завдяки українцям «підняли» не менше третини всього колишнього союзу, а також такі «дружні» союзові державах як Куба, Північна корея, та ін. Україна маючи населення на той час 20% в союзі, ввп давала 40%.

        • ну і куди ж ці будівники подівалися ? певно, після розвалу СССР вони всі разом на марс улетіли, а залишилися тільки такі, шо за 30 років одну шахту побудувати не можуть…

  3. Тому що дуже вже велика в нас 5-та колона зрадників, які всіма силами тягнуть Україну назад в московське болото. Вбили їм як цвях в голову те, що без руського міра ми ніхто і нічого не можемо, от вони бронелобі і роблять все щоб туди повернутись, при цьому всією душею ненавидячи свою Україну і свій же народ. А якби весь народ тягнувся в одному, цивілізованому напрямку, то ми без проблем, на сьогодні, вже жили б на рівні Польщі, а може і Словенії.

    • не сумуй,олежа, зроблять для тебе окрему україну, де не буде 5 колони, і ця україна пережене першу хранцію.. теперішню… років через 100.. “Вся жисть впереді – надейся і жді !”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа