<

Росія не братиме участі у слуханнях трибуналу ООН щодо українських моряків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:27 | 4.05.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Росія повідомила, що не братиме участі в слуханнях щодо тимчасових заходів у справі про імунітет українських військових кораблів та членів їхніх екіпажів у Міжнародному Трибуналі з морського права.

Як повідомляє “Європейська правда“, про це заявила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль.

“Послідовна відмова Росії брати участь у слуханнях не зменшує легітимності справи щодо звільнення наших моряків і слухання відбудуться як заплановано – 10 травня 2019 року в Гамбурзі”, – написала Зеркаль на своїй сторінці у Facebook.

Вона додала, що аргументи сторін – письмові документи і розшифровка виступів – будуть доступними вже під час слухань. Рішення Трибуналу буде ухвалене до кінця травня.

“І навіть якщо Росія у своїй послідовності буде для своїх споживачів інформації подавати рішення про звільнення українських моряків як велику послугу новообраному президенту України, весь цивілізований світ буде свідомий того, що насправді це ні яка не послуга, а виконання рішення Трибуналу. Ми не просимо послугу, ми вимагаємо негайного звільнення наших моряків як це передбачає Конвенція ООН з морського права”, – наголосила Зеркаль.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер