<

Росія готує війська до широкомасштабної агресії проти України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:54 | 18.10.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ коментарів 6

Російська Федерація готується до проведення широкомасштабної воєнної агресії проти України не лише по лінії зіткнення, а по всій лінії кордону.

Про це заявив начальник Головного управління підготовки, заступник начальника Генштабу Збройних сил України Олексій Таран в інтерв’ю виданню Тиждень, – передає Укрінформ.

“Росія готується до проведення широкомасштабної воєнної агресії. Ці плани цілком очевидні. ЗСУ, відповідно, готуються до відсічі збройній агресії по всьому кордону України. Це стосується не лише лінії зіткнення, а й інших районів, починаючи з кордону з Білоруссю і далі поблизу Криму та Бессарабії. На сьогодні ми маємо достатню кількість підготовлених органів управління, які здатні планувати та керувати військами на цих важливих напрямках”, – наголосив Таран.

Він зазначив, що на початку агресії Україна мала лише чотири батальйонно-тактичні групи в ЗСУ, які на той момент були більш-менш готові до виконання завдань, решта сил перебувала в пунктах постійної дислокації і вважалася обмежено готовою або зовсім неготовою.

На сьогодні ЗСУ має готовими до виконання завдань за призначенням майже весь бойовий склад армії, запевнив Таран.

“Можемо порівняти ситуацію у 2014-му й тепер: 5 тактичних груп тоді й 17 бойових бригад у Сухопутних військах, 5 у ДШВ і 2 повноцінні бригади морських піхотинців сьогодні”, – повідомив начальник управління.

Нагадаємо, 1 жовтня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися, зокрема, про початок із 7 жовтня розведення сил і засобів біля Золотого і Петрівського на Донбасі. Однак, як повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, це розведення було відкладено через обстріли з боку бойовиків.

Своєю чергою у Кремлі заявили, що не можуть гарантувати відведення бойовиків у рамках процесу розведення сил.




коментарів: 6
  1. Лише один чорт знає що в того х…йла на думці, тому наша держава, а особливо армія повинні бути готові до всього.

    • шо, вважаеш, путя хоче взяти на себе годування 40 мільонів ? і нічого за це не отримати, бо вже нічого нема ? невже він такий хитрий ?

    • Нам нічого не треба боятися, Олеже! Наше українське військо найсильніше в світі!

  2. якби путєн задався ціллю на широкомасштабне втручання то зробив би це ще за часів дауна кровавого пастора , тоді коли без бою голими руками Крим відписав. Не займайтесь дурістю

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер