<

РНБО розробила глосарій, як правильно називати агресію РФ, окупацію та бойовиків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:43 | 20.10.2021 / Новини / , /
Перегляди
261
/ коментарі 3

Апарат РНБО України розробив глосарій, який рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією АР Крим, міста Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляють на сайті установи, передає Українська правда.

“Для протидії російським агресивним зовнішньополітичним інформаційним стратегіям Апаратом РНБО України у співпраці з Національною академією наук України із залученням профільних органів державної влади розроблено “Глосарій назв, термінів та словосполучень, які рекомендовано використовувати у зв’язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Автономної Республіки Крим, м. Севастополь і окремих районів Донецької та Луганської областей”, – йдеться в повідомленні.

У переліку термінів ти висловів подано фейкові варіанти та їхні правильні відповідники (для деяких запропоновано два варіанти).

Так наприклад, уточнюється,  що правильно говорити і писати “в” Україні, а не “на”. Наголошується, що Революція Гідності чи Євромайдан, це аж ніяк не “державний заколот”.

Уточнюється, що правильно казати не “анексія Криму”, а “тимчасова окупація” українського півострова або “спроба анексії” Росією цієї території.

Є також термінологія, пов’язана з пропагандою та політикою історичної пам’яті та термінологія щодо іноземних країн (Білорусь, а не Білорусія, держави Балтії а не Прибалтика і т.д. )

Глосарій рекомендовано для використання органами державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичними представництвами України, засобами масової інформації, організаціями громадського сектору.

З повним переліком термінів можна ознайомитися за посиланням.




коментарів: 3
  1. Росія – Московія
    Гитлеровці – европейські визволителі
    знищення промисловості – розквіт демократії
    тарифи жкх – покращення життя
    зростання цін – підвищення добробуту..

  2. Гість, якщо можна було виставити 101 відсоток, я б виставив. А так 100%, МОЛОДЕЦЬ !!!

  3. Що значить тимчасово окуповані? Як то кажуть ти їм сси в очі а вони : о! дощ іде!:)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер