<

Річниця вбивства 5-річного Кирила Тлявова у Переяславі-Хмельницькому: кого з поліцейських покарано за розстріл дитини

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:50 | 3.06.2020 / Новини / , , /
Перегляди
20
/ 1 коментар

Бабуся вбитого 5-річного Кирила Тлявова пів року відвідує всі судові засідання у справі про вбивство її онука в Переяслав-Хмельницькому районному суді. Проте лише один поліцейський перебуває в СІЗО, а двоє знаходяться на волі.

Про це інформує Hromadske.

“Він сниться мені кожен день… Що за рік? Із пустого в порожнє”, — каже Олександра Тлявова.

Рік тому, 31 травня 2019 року, Кирило Тлявов грався з друзями на вулиці в Переяслав-Хмельницькому, де його поранили в голову. У той час поряд із місцем, де були діти, випивали та стріляли в бляшанки поліцейські Володимир Петровець, Іван Приходько, їхній друг Дмитро Кривошей та неповнолітній син одного із поліцейських.

3-го червня хлопчик помер. Розслідувало вбивство Державне бюро розслідувань. Поліцейських Петровця та Приходька арештували в СІЗО на наступний день після смерті дитини. Третього підозрюваного — Дмитра Кривошея — взяли під варту за місяць після вбивства. Неповнолітньому суд обрав цілодобовий домашній арешт.

Під кінець 2019 року справу передали до суду. За версією слідства, саме Іван Приходько вистрелив у Кирила Тлявова. Йому оголосили підозру у “вбивстві, вчиненому з необережності”. Нині лише Приходько в СІЗО, Володимир Петровець та Дмитро Кривошей на початку 2020 року внесли заставу і вийшли на волю.

У справі більше 20 томів. Прокурор Сергій Самчук вважає, що доказів достатньо, аби довести вину обвинувачених. Проте адвокат Івана Приходька Віктор Чевгуз так не думає.

“Кирила дуже шкода. Він повинен був жити. Не повинно цього бути. Але з точки зору кримінального права — цей епізод буде закритий за недоведеністю”, — каже Чевгуз.

Зброю, з якої вистрілили у Кирила Тлявова, досі не знайшли.




один коментар
  1. Скільки нинче ціна життя дитини? Все і всіх купують сволочі, нема справедливості і мабуть вже не буде.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок