<

Рятувальники закликають не палити суху траву

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:34 | 14.03.2019 / Новини / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Незважаючи на численні застереження фахівців ДСНС,  займання та пожежі сухої трави в області виникають щодня.

Рятувальники  разом із екологами постійно через ЗМІ та соцмережі нагадують людям про небезпеку випалювання сухої трави та сміття, розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок. Згарища на місці полів, луків, скверів завдають непоправної шкоди природі та здоров’ю людей, а їдкий дим загрожує людям, схильним до алергій.

Такі пожежі – це й підвищений ризик займання торфовищ та лісів. Бо невеликі загорання охоплюють великі площі, які надто складно загасити, оскільки торф може горіти у всіх напрямках, незалежно від сили вітру. Навіть дощ не здатен загасити палаюче торфовище. Коли горить торф, він спалює коріння дерев, які від цього можуть падати. Саме тому недотримання елементарних правил пожежної безпеки, а часто і свідомі підпали громадянами сухої трави нібито для знищення бур’янів, можуть стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків.

До речі, за такі дії передбачена адміністративна, а у складних випадках, і кримінальна відповідальність. Штрафи за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків передбачені у розмірі 170-340 гривень (з громадян) і від 850 до 1190 (з посадових осіб). Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно – заповідного фонду,тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 680, а на посадових осіб – від 1190 до 1700 гривень.

УДСНС України у Волинській області звертається до усіх громадян: не спалюйте суху траву та не провокуйте виникнення пожеж, котрі завдають чимало збитків господарству краю!

Шановні громадяни! Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101». Пам’ятайте, що лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки збереже життя на землі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер