<

Рятувальники, екологи та мисливці підписали спільний протокол для запобігання пожеж в екосистемах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:42 | 24.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

21-го лютого представники державних установ Волині визначили перелік заходів, щоб запобігти пожежам в екосистемах.

У Луцьку відбулось спільне засідання фахівців Управління ДСНС області, обласної державної екологічної інспекції, обласного товариства мисливців та рибалок для узгодження порядку проведення спільних дій щодо запобігання пожежам в екосистемах, – інформує ДСНС Волині.

Начальник відділу з питань запобігання надзвичайним ситуаціям Управління ДСНС області підполковник служби цивільного захисту Руслан Яручик проінформував, що тільки з початку року в області трапилось 20 пожеж сухої рослинності та очерету в екосистемах, загальна площа яких склала понад 26 га.

Для запобігання виникнення пожеж у природних екосистемах, забезпечення стабільного екологічного стану в області, недопущення надзвичайних ситуацій у зв’язку з випалюванням сухої рослинності, представники державних установ визначили перелік заходів до виконання. Зокрема, триватимуть спільні рейди населеними пунктами для моніторингу стану пожежної безпеки у природних екосистемах та з метою виявлення громадян, котрі вчиняють випалювання сухої рослинності.

Серед населення проводитиметься широка інформаційна кампанія щодо небезпеки спалювання рослинності для життя тварин та комах, шкоди продуктів горіння для здоров’я людини та екологічного стану довкілля. Рятувальники звернуться до керівників органів місцевого самоврядування з проханням долучитись до пожежно-профілактичної діяльності серед мешканців сіл та ОТГ.

До порушників вимог пожежної та екологічної безпеки, правил благоустрою міст та правил користування лісовими угіддями будуть вжиті заходи адміністративного впливу. Управління ДСНС області та Управління лісового, мисливського господарства за фактами пожеж в екосистемах інформуватиме Головне Управління Національної поліції та Державну екологічну інспекцію області для встановлення осіб, які  вчинили підпал сухої рослинності та притягнення їх до відповідальності згідно з нормами законодавства.

Нагадаємо, нещодавно випалювання сухої трави знищило рослинність на землях заповідного фонду у Зимнівській ОТГ.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер