<

Результати опитування: на Волині на всіх рівнях лідирує партія «ЗА Майбутнє»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:15 | 15.09.2020 / Новини / , , /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

Упевненим і беззаперечним лідером серед політичних вподобань волинян є партія «ЗА Майбутнє», а серед ймовірних кандидатів у мери Луцька найбільшу довіру висловили лучани Ігореві Поліщуку.

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати опитування, яке проводилось протягом 10-14 вересня серед мешканців Волинської області.

Зокрема, 69% респондентів відповіли, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах, ще близько 20% – вагаються, чи брати участь, 10% – малоймовірно, що голосуватимуть. До слова, старше населення планує активніше брати участь у місцевих виборах, аніж молодь.

Лідером у рейтингу партій до обласної ради є партія «ЗА Майбутнє», яку готові підтримати 37,8% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

Наступні голоси розподілилися так: «Слуга народу» – 12%, «Європейська солідарність» 11,7%, «Батьківщина» – 9,9%. На межі прохідного бар’єру Радикальна партія (5,4%) та «Свобода» (4,3%). Іншим партіям симпатизують менше 4%. Не визначились із вибором – близько 18% опитаних.

Так само лідерську позицію утримує партія «ЗА Майбутнє» і у рейтингу до міської ради. Її представників готові обрати 30,4% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. На другому місці – «Європейська солідарність» (14,7%), далі йдуть громадський рух «Свідомі» (13,8%), партія «Слуга народу» (9,1%), «Свобода» (6,4%) і «Батьківщина» (6,2%). Інші партії мають рейтинг нижче 4%. Не визначилися з вибором близько 13% респондентів.

Серед кандидатів у мери лідером є Ігор Поліщук від партії «ЗА Майбутнє». За нього готові віддати голоси 39,5% серед тих, хто голосуватиме та визначився із вибором. 10,7% готові підтримати Романа Бондарука від партії «Слуга народу», 10,5% – Вусенко Юлію від партії «Європейська солідарності», 9,9% – Шибу Богдана від партії «Голос», і 9,1% – Надточій Аллу від руху «Свідомі». 4,9% мають намір підтримати Миколу Федіка від партії «Свобода», та 4,5 % – Чебелюк Ірину від партії «Батьківщина». Не визначились за кого голосуватимуть близько 18-19% опитаних.

Загалом опитування показало, що 41% опитаних часто слідкують за політичними новинами в Україні. 26% роблять це інколи, 22% – рідко і лише 12% взагалі не цікавляться політикою. Політичними подіями в області часто цікавляться 30%, інколи – 30%, рідко – 27%, взагалі не цікавляться – 13%. Відносно вищий рівень інтересу до політичних новин спостерігається серед старшої категорії населення, чоловіків та мешканців обласного центру.

Аудиторія опитаних: мешканці Волинської області від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю.

Вибіркова сукупність: 1600 респондентів (похибка не більше 2,4%), у т.ч. 638 респондентів – обласний центр (похибка не більше 3,9%).

Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face).

Терміни проведення: 10-14 вересня 2020 р.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер