<

Республіканці і демократи розділили перемоги на виборах в Конгрес США: опубліковані інфографіки

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:40 | 7.11.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Республіканська партія США на проміжних виборах зберігла більшість у Сенаті. Цього року обиралась лише третина Сенату.

Про це повідомляє «Голос Америки».

Перемога республіканців була очікуваною. Переобиралось 9 республіканців, решта – демократи. 10 представників Демократичної партії переобиралось в округах, де під час минулих виборів переміг Дональд Трамп.

Більшість в Сенаті, яку отримали республіканці, посилює позиції адміністрації чинного президента США. Якби більшість в Сенаті отримали демократи, це, навпаки, вдарило б по підтримці планів Трампа Сенатом. На співпрацю із демократами в Сенаті Дональду Трампу не варто було б розраховувати.

Перемога республіканців у Сенаті зробить неможливою реалізацію процедури імпічменту президенту США. Навіть якщо демократам вдасться здобути перемогу в Палаті представників, без підтримки двох третин Сенату, в демократів не вийде ухвалити подібне рішення.

До проміжних виборів і Палата представників, і Сенат, контролювались республіканцями. Тоді республіканці контролювали 51 місце в Сенаті, в той час, як Демократична партія контролювала 49 місць, включаючи двох незалежних сенаторів, які є прибічниками Демократичної партії.

Так, Демократична партія США на виборах в Палату представників Конгресу за попередніми даними отримала 219 місць, у Республіканської партії – 193.

Більшість в нижній палаті демократи отримали вперше з 2010-го року. Для контролю в Палаті представників партії необхідно мати 217 мандатів – з 435.

Нагадаємо, в США пройшли проміжні вибори в Конгрес, на яких переобиралася члени Палати представників і 33 зі 100 сенаторів.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця