<

“Репортери без кордонів”: У 2015 році в світі було вбито 110 журналістів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:49 | 29.12.2015 / Новини /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

У 2015 році у світі загинуло 110 журналістів. Більше ніж дві третини журналістів, за даними правозахисників, були вбиті цілеспрямовано. Їх вирішили знищити і навмисно вбили у зв’язку з їх журналістською діяльністю.

Про це йдеться у заяві Комітету захисту журналістів (CPJ), оприлюдненому у вівторок, 29 грудня – повідомляє ЗІК з посиланням на DW.

Згідно з підрахунками цієї організації, за рік по всьому світу померли насильницькою смертю в цілому 69 журналістів – на вісім більше, ніж роком раніше.

У той же час правозахисна організація «Репортери без кордонів» у своєму річному звіті, опублікованому того ж дня, говорить про 67 журналістів, убитих при виконанні службових обов’язків, тобто на одного більше, ніж в 2014 році.

Однак ще в 43 випадках мотиви вбивства поки не з’ясовані остаточно, так що всього за рік, за даними «Репортерів без кордонів», загинули 110 журналістів.

Крім того, цього року втратили життя 27 представників громадянської журналістики та сім співробітників ЗМІ.

40% з усіх загиблих журналістів були вбиті ісламістами терористичних організацій «Аль-Каїда» і «Ісламська держава». Найнебезпечнішою країною залишається Сирія, хоча кількість загиблих там репортерів дещо зменшилася через те, що в країні залишилося не так вже багато журналістів, а іноземні ЗМІ практично не посилають репортерів в зону воєнних дій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа