<

Рекомендації ВООЗ щодо карантину не змінилися

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:04 | 24.08.2020 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Всесвітня організація охорони здоров’я не змінювала свої рекомендації щодо впровадження карантину на території держав. 

Рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з приводу карантинних заходів під час пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 не змінилися. Про це повідомляє Бюро ВООЗ в Україні на своїй сторінці у Facebook.

Допоки не з’являться конкретні та ефективні фармацевтичні заходи (лікування чи вакцина), країнам, можливо, доведеться продовжувати послаблювати або посилювати обмежувальні заходи протягом усієї пандемії для контролю передачі.

“Ми хотіли б підкреслити та нагадати вам, що ВООЗ не змінила своїх рекомендацій щодо карантину осіб у контексті стримування коронавірусної хвороби (COVID-19)”, – йдеться в повідомленні.

Так, як і раніше, важливо:

  • дотримуватись фізичної дистанції;
  • перевіряти всі підозрілі випадки;
  • відстежувати контакти;
  • систематично ізолювати людей з підтвердженим COVID-19;
  • відправляти на карантин людей, які з ними контактували.

“Це комплексний пакет заходів з реагування системи охорони здоров’я для України, який може бути доповнений суворішими обмеженнями руху в разі збільшення випадків захворювання з передачею вірусу у громадах (якщо контакти неможливо простежити)”, – зазначається в повідомленні.

Відповідно до рекомендацій ВООЗ, карантинні заходи у сфері охорони здоров’я рекомендовано коригувати на найнижчому адміністративному рівні.

Це означає, що заходи мають бути змінені відповідно до конкретних умов, епідеміологічних критеріїв, можливостей системи охорони здоров’я, а також в залежності від їхньої прийнятності та можливості реалізації на рівні місцевих громад.

“Заходи щодо обмеження руху – це не перша лінія захисту, а остання можливість зупинити передачу та виграти час, який потрібен для збільшення потенціалу системи охорони здоров’я”, – резюмується в повідомленні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа