<

«Регулярні пробіжки подовжують життя на 3 роки», – Супрун

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:01 | 10.08.2018 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Щоденні пробіжки знижують ризик смерті від серцевих нападів та інсультів.

Про це повідомила в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у фейсбук.

«Хороша новина для бігунів! Дослідники, які аналізували стиль життя понад 55 тисяч осіб протягом 15 років визначили – регулярні пробіжки подовжують життя на 3 роки», – зазначила Супрун.

Біг дає кардіонавантаження, які так потрібні для здоров’я серця.

Супрун зазначила, що не обов’язково пробігати довгі кілометри. Мінімальна корисна доза фізичної активності 5-10 хвилин щодня у комфортному темпі спрацює.

Щодо бігу є різні дослідження, але майже в кожному цифри вражають: для людей, що регулярно бігають, ризик смерті від серцевих нападів та інсультів знижувався на 45%, а передчасної смертності – на 30%.

«Фізична активність – таблетка від багатьох хвороб і профілактика надмірної ваги. У той же час, чим нижче рівень активності, тим вище ризик смертності з будь-якої причини. Саме малорухливий спосіб життя є причиною близько 9% передчасних смертей серед населення всього світу. Він займає 4-е місце після куріння, діабету і високого тиску. Так що намагайтеся все життя проводити в русі. Будь-яка мінімальна, але регулярна фізична активність дуже корисна для здоров’я», – заявила в.о. міністра.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа