<

Реформа судової системи України будуть проводити за прикладом поліції

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:58 | 26.09.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Реформа судової системи має полягати не в косметичному ремонті, а в повній зміні суддівського корпусу.

Про це сьогодні під час церемонії присяги нових патрульних поліцейських в Харкові заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, – пише Gazeta.ua.

«Нам не потрібні фахові корупціонери, які десятками років сидять і далі будуть сидіти на насиджених місцях і ніколи не будуть служити закону, а будуть служити тільки або телефонному праву, або праву грошей», сказав глава уряду, коментуючи дискусії стосовно того, що знайти фахових людей складно, тому «не можна зараз позбавлятися тих фахівців, які десятками років працюють в судах і в правоохоронній системі».

Яценюк підкреслив, що реформа судової системи має полягати «не в косметичному ремонті і переатестації тих, які десятками років брали і далі беруть хабарі в системі, а в повній зміні всього суддівського корпусу країни за тим самим принципом, за яким була сформована нова українська поліція».

«Зміни в Службі безпеки, Генеральній прокуратурі, формування нового Національного антикорупційного бюро – за тим самим принципом, за яким була сформована нова поліція. Нова митниця, нова податкова служба, скасування податкової міліції і створення Державної служби фінансових розслідувань – також за тим самим принципом, за яким створена і функціонує нова українська поліція», – наголосив він.

«Саме тому ми не маємо права зупинятися на першому етапі нашої реформи. Ми йдемо далі, як би не було складно», – підкреслив прем’єр Яценюк.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер