<

Ракетні удари по енергетиці: з 10 жовтня загинули щонайменше 77 цивільних

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:06 | 26.11.2022 / Новини / , , /
Перегляди
65
/ Коментарі відсутні

Унаслідок російських ударів по об’єктах енергетики в Україні загинули щонайменше 77 цивільні людини, ще 272 — зазнали поранень.

Про це повідомив верховний комісар ООН із прав людини Фолькер Тюрк, пише Громадське.

Так, лише 23-го листопада у Києві та області загинули 8 мирних жителів і щонайменше 45 — зазнали поранень. А у Вільнянську на Запоріжжі внаслідок обстрілу лікарні загинув дводенний хлопчик, двоє лікарів поранені.

«Через ці удари мільйони людей занурюються в надзвичайні труднощі та жахливі умови життя. У цілому це створює серйозні проблеми згідно з міжнародним гуманітарним правом, яке вимагає конкретної та прямої військової переваги для кожного атакованого об’єкта», — сказав Тюрк.

Масований обстріл та його наслідки

Удень 23го листопада росія знову атакувала ракетами Україну. Протиповітряна оборона збила 5 ударних дронів та 51 із приблизно 70 ракет. Окупанти завдали ударів із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту.

Окупанти влучили по 16 об’єктах критичної інфраструктури, внаслідок цього у країні вводили екстрені вимкнення світла.

Станом на ранок 24-те листопада відновлено електроживлення всіх критичних об’єктів. Станом на 11:00 25-го листопада в усіх областях продовжують застосовувати планові чи аварійні вимкнення електрики. Крім того, по всій Україні відкрили «Пункти незламності», де можна погрітися та зарядити гаджети.

Нагадаємо, Тепло, вода та світло: у Володимирі діють два пункти незламності

У Нововолинську біля Пожежної площі працює пункт незламності




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця