<

Раді пропонують заборонити Московський патріархат в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:21 | 31.03.2022 / Новини / , /
Перегляди
707
/ коментарів 5

Нардепи зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт «Про заборону Московського патріархату на території України».

Законопроєкт пропонує заборонити “діяльність Московського патріархату – російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною російської православної церкви, в тому числі Української православної церкви”, повідомляє УП.

“Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра, Свято-Успенська Святогірська Лавра та інші архітектурні пам’ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні Московського патріархату, переходять у власність держави, а угоди (рішення) про користування скасовуються”, – ідеться у проєкті закону.

Також у документі значиться те, що вся без винятку церковна власність заборонених церков “впродовж 48 годин з дня набрання чинності цим законом інвентаризується і націоналізується”.

“Релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади Московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом відповідно до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації”, – сказано у проєкті закону.




коментарів: 5
  1. Нарешті, сподобилися. Але, для цього кацапія повинна була напасти на Неньку і наробити в ній чорної біди.

  2. Осінило! Через вісім то літ московської агресії та більш ніж місяця жорстокої війни Раді …. ПРОПОНУЮТЬ!!! заборонити московське лайно в Україні!

  3. Цих кацапських сатаністів вже давно пора заборонити і гнати з неньки сраною мітлою , а всі храми повинні перейти в канонічну Українську Церкву .Володимир не виняток .

  4. а чому не вказали що подоляк просив не спекулювати політиків на цій темі і підтвердив що упц і рпц прийняли кардинально різну позицію щодо війни??? зайдіть на сайт упц там є відео!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер