<

Рада визнала Росію державою-агресором

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:09 | 27.01.2015 / Новини / , , /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Верховна Рада України визнала Росію агресором та “державою, яка всебічно підтримує тероризм та блокує діяльність Ради безпеки ООН”.

За відповідну заяву парламенту, під текстом котрої підписалися усі п’ять лідерів фракцій коаліції, проголосував 271 депутат парламенту, – повідомляє BBC Україна

Ухвалюючи це рішення, Рада посилалася на норми Статуту ООН та рішення Генеральної асамблеї ООН від 14 грудня 1974 року про визначення агресії.

“Очевидною є причетність Росії до таких терактів як збиття цивільного пасажирського літака, трагедій у Волновасі, Донецьку та Маріуполі”, – йдеться у документі.

“Добрі наміри залишити двері відкритими для діалогу з керівництвом Російської Федерації лише провокують нові криваві терористичні акти в Україні”, – констатує заява Ради.

Окреме положення документу визнає “терористичними організаціями” так звані “ДНР” та “ЛНР”.

Парламент закликав міжнародних партнерів України “не допустити безкарності винних за злочини проти людяності, вчинені від початку російської агресії проти України”.

Заявою пропонується запровадити нові секторальні обмежувальні заходи проти Росії, а також обмежити повноваження російської делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи.

Верховна Рада закликає міжнародних партнерів надавати Україні військову допомогу “з метою посилення оборонних можливостей”, а також гуманітарну допомогу постраждалим від конфлікту на сході України.

Україна, західні країни та НАТО стверджують, що у конфлікті на Сході беруть участь військовослужбовці регулярної російської армії. Офіційна Москва це заперечує.

Наступна сесія українського парламенту запланована на вівторок, 3 лютого.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер