<

Рада вводить кримінальну відповідальність за фото- та відеозйомку переміщень ЗСУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:04 | 24.03.2022 / Новини / , , /
Перегляди
283
/ 1 коментар

24-го березня народні депутати ухвалили законопроєкт про запровадження кримінальної відповідальності за публікацію інформації про переміщення ЗСУ.

Про це повідомляють народні депутати Олексій Гончаренко та Олена Шуляк.

На засіданні парламенту 24 березня 346 народних депутатів проголосували за відповідний законопроєкт №7189.

Він передбачає доповнення Кримінального кодексу Статтею 114-2: «Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану».

Так, поширення інформації про переміщення озброєння територією України (якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генштабом ЗСУ чи Міноборони або в офіційних джерелах відповідних відомств країн-партнерів) в умовах воєнного або надзвичайного стану карається ув’язненням від трьох до п’яти років.

За поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших законних військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості (якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі) в умовах воєнного або надзвичайного стану можуть відправити за ґрати на термін від п’яти до восьми років.

Якщо ці дії вчиняли за попередньою змовою групою людей або з корисливих мотивів, або для інформування ворога, або якщо вони спричинили тяжкі наслідки, передбачається покарання від восьми до дванадцяти років за ґратами.




один коментар
  1. Ото сфоткав ненароком якусь красуню в місті у формі а тут тобі Бац!! Не положено! То є переміщення об’єкта ЗСУ. І за ґрати…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер