<

Рада ухвалила закон про прийняття плану оборони України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
22:26 | 21.09.2019 / Новини / , /
Перегляди
3
/ Коментарі відсутні

20-го вересня Верховна Рада у другому читанні та в цілому підтримала президентський законопроект “Про оборону України”, який передбачає затвердження плану оборони країни у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

За відповідний проект закону проголосували 286 народних депутатів, – передає УП.

Законопроект підтримали фракції “Слуга народу”, частину голосів також дали фракції “Європейська солідарність” (15), “Батьківщина” (9), “Голос” (14), депутатська група “За майбутнє” (5) та позафракційні нардепи (9).

“Опозиційна платформа – За життя” – голосування проігнорувала.

Президентським проектом закону передбачено законодавче врегулювання видання плану оборони України та надання права президенту затверджувати його структуру.

У законопроекті №1011 відзначається, що “план оборони України – складова частина оборонного планування, що містить сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту”.

Раніше президент Володимир Зеленський вніс зміни у положення про військову службу на випадок “стану війни”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця