<

Рада ухвалила санкції проти Нікарагуа через консульство в окупованому Криму

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:10 | 2.02.2021 / Новини / , /
Перегляди
3
/ коментарі 3

Верховна Рада затвердила «економічні та інші обмежувальні заходи» проти Нікарагуа через відкриття «Почесного консульства Нікарагуа в РФ» в анексованому Криму.

За відповідне рішення проголосували 322 депутати, – передає Громадське.

Президент Володимир Зеленський вніс проєкт постанови до Ради 1 лютого, перед тим рішення про санкції ухвалили на засіданні Ради національної безпеки та оборони.

У рішенні РНБО та постанові не зазначено, про які саме санкції йдеться. Секретар РНБО Олексій Данілов виступив перед схваленням санкцій, розповівши, що Міністерство закордонних справ України неодноразово зверталося до Нікарагуа з вимогою скасувати рішення відкривати консульство, але в Нікарагуа ігнорували звернення.

Що це за «консульство»?

Про відкриття так званого почесного консульства в анексованому Криму міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив наприкінці серпня 2020 року. Тоді дипломати звернулися до влади Нікарагуа, щоб вони скасували своє рішення. 10 листопада провладні веб-ресурси повідомили про те, що Олег Бєлавєнцев отримав консульський патент. Як розповів Данілов, Белавєнцева у 2019 році Святошинський суд Києва визнав винним у посяганні на територіальну цілісність України та заочно засудив до 13 років ув’язнення.

Провладні ЗМІ називали «Почесне консульство Нікарагуа» першим іноземним представництвом після анексії Криму.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер