<

Рада розблокувала шлях до підписання «антиколомойського» закону

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:18 | 19.05.2020 / Новини / , , /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Верховна Рада України відхилила проєкти постанов про скасування результатів голосування за ухвалений банківський закон, який унеможливлює повернення націоналізованих банків їхнім колишнім власникам.

Так, на засіданні парламенту 19-го травня, за документи авторства народних депутатів Антона Полякова (колишній член фракції «Слуга Народу», наразі позафракційний) та Олександра Дубінського (чинний «слуга народу») голоси «за» віддали 78 та 84 депутати відповідно, – повідомляє Громадське. 

За скасування постанови проголосували також депутати з фракцій ОПЗЖ, «Батьківщина», депутатської групи «За майбутнє» та кілька «слуг народу». 

Зазначимо, що доки цю постанову не розглянула Верховна Рада, спікер парламенту не мав права подати закон на підпис президенту. Тепер цю процедуру розблокували.

Зазначимо, 14-го травня народний депутат Антон Поляков також оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва ухвалення банківського закону.

Нагадаємо, Верховна Рада України 13-го травня проголосувала у другому читанні та в цілому так званий банківський закон, необхідний для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

До слова, ухвалення банківського закону є ключовою вимогою, яку Міжнародний валютний фонд поставив Україні для підписання кредитної програми на 5-8 мільярдів доларів. Раніше серед вимог було також ухвалення закону про ринок землі, який Рада схвалила у другому читанні 31 березня.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер