<

Рада провалила закони Зеленського про вибори

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:34 | 22.05.2019 / Новини / /
Перегляди
1
/ коментарів 8

Верховна Рада на позачерговому засіданні 22 травня не внесла до порядку денного законопроект президента України Володимира Зеленського щодо зміни виборчого законодавства.

Також парламент не вніс до порядку денного інший президентський законопроект, також пов’язаний із виборами, – «Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу, – інформує Радіо Свобода.

Законопроект про зміни до виборчого законодавства, який президент України Володимир Зеленський пропонував розглянути як невідкладний, надійшов до Верховної Ради 22 травня. Документ має назву «Проект Закону про внесення змін до деяких законів України у зв’язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України». У ньому передбачалося скасування мажоритарної частини виборів до ВР і зниження прохідного бар’єру до 3%

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій скликав на 22 травня позачергове засідання парламенту.

Позачергове засідання скликали у зв’язку з вимогою президента України.

На засіданні депутати мали розглянути питання про внесення змін до законів про вибори народних депутатів і про публічні закупівлі, вказано в розпорядженні спікера.

Нагадаємо, Нардеп від 19 виборчого округу Ігор Гузь висловився проти даного законопроекту.

Також 21 травня пройшли консультації керівників парламентських фракцій в Адміністрації президента із Володимиром Зеленським. Під час яких президент домовився з лідерами фракцій Верховної Ради про розпуск парламенту і проведення дострокових парламентських виборів на 21 липня.




коментарів: 8
  1. Обіцяв створити “незручності”, а щось виходить навпаки. Про хрін з насипаною сіллю поки справджується.

  2. Зеленський боїться мажоритарки бо як президент немає на неї впливу. Закриті списки партій йому вигідніші. А люди повинні бачити за кого вони голосують і хто стоїть за лідерами партій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер