<

Рада оборони області: мобілізація й не лише

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:55 | 8.04.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Відбулося чергове засідання ради оборони області.

Щоправда – у особливо чисельному складі, позаяк про виконання завдань та заходів другого етапу 4-ї хвилі мобілізації інформували не лише члени ради оборони, зокрема т.в.о. військового комісара обласного військового комісаріату Роман Кулик, а й Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк, перший заступник Ковельського міського голови Анатолій Трофімчук, перший заступник Володимир-Волинської райдержадміністрації Володимир Собіпан та голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська,- повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Представники місцевого самоврядування та виконавчої влади у містах та районах доповідали про стан справ на місцях. Зокрема у Княжому граді з поставленим мобілізаційним завданням впоралися на 79%. У районі показник трохи нижчий – 76%. У Ковелі ситуація краща – 83%. Найліпше спрацювали у Рожищенському р-ні, де з поставленим завданням влада та військові комісари впоралися на 94%.

– Підсумовуючи скажу: там, де призначено голів райдержадміністрацій та військових комісарів, особлививх проблем не має, – відзначив голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

Варто зауважити, що ще до початку розмови про мобілізацію Володимир Петрович повідомив присутніх про створення оперативного штабу для координації виконання робіт із будівництва інженерних споруд із метою зміцнення обороноздатності держави та про ті завдання, котрі згідно з дорученнями Президента України Петра Порошенка та рішеннями уряду покликана реалізовувати відповідна структура.

Окрім того, голова облдержадміністрації нагадав про існування обласних програм, фінансування котрих мало би здійснювася з обласного бюджету.

– Під час оперативної наради привселюдно звернувся до депутатів обласної ради й закликав їх 17 квітня попрацювати особливо плідно й нарешті закрити сесію,  – наголосив Володимир Гунчик. – У порядку денному – особливо важливі питання. Через те, що обранці громади працюють лише до обіду й після перерви не можуть зібратися, ми позбавлені можливості забезпечити потреби військових частин, військкоматів. Програма не затверджена й відсутнє фінансування.

Окрім того, у рамках засідання ради оборони Роман Кулик поїнформував про виконання рішення ради оборони області щодо ситуації на 233-му загальновійськовому полігоні. Також зачепили й питання облаштування державного кордону на території Волинської області. Варто нагадати, що вперше участь у засіданні ради оборони взяв представник Луцького прикордонного загону.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок