<

Рада направила до КСУ зміни до Конституції в частині децентралізації

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:58 | 16.07.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

За відповідний законопроект проголосували 288 депутатів.

Верховна Рада проголосувала за постанову про скерування до Конституційного суду змін до Основного закону щодо децентралізації. За відповідний законопроект проголосували 288 депутатів, – пише Корреспондент.

Зокрема, Конституційний суд повинен перевірити законопроект на предмет відповідності чинному законодавству.

Зазначимо, що документ передбачає не «особливий статус» для Донбасу, а додаткове положення про особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Східної України.

Вчора, 15 липня, на сайті українського парламенту було оприлюднено президентський проект закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади з позначкою “доопрацьований”.

Найважливішою відмінністю доопрацьованого законопроекту від першої редакції, зареєстрованої в Раді 1 липня, є положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом. Якщо в першій редакції це положення було закріплене в перехідних положеннях самого законопроекту, то в редакції від 15 липня пропонується закріпити цю норму в розділі XV перехідних положень самої Конституції України.

Так, у розділі XV “Перехідні положення” редакції Основного закону від 15 липня крім іншого зазначається: “18. Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом”.

Конституційна комісія затвердила проект змін до Основного закону в частині децентралізації з урахуванням пропозицій Венеціанської комісії та передала його Президенту. Як повідомлялося, Венеціанська комісія попередньо схвалила децентралізацію в Україні.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер