<

Рада може заборонити підвищення тарифів на час війни — уряд подає відповідні законопроєкти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:15 | 11.05.2022 / Новини / , /
Перегляди
149
/ коментарі 3

Кабінет Міністрів подасть до Верховної Ради законопроєкти, які передбачають мораторій на підвищення тарифів на період воєнного стану та 6 місяців після його завершення.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 10 травня.

«Тарифи на газ та його розподіл, а також на тепло й гарячу воду не будуть зростати. У ці складні дні будь-яке підвищення тарифів точно не на часі», — сказав Шмигаль, зазначивши, що йдеться про час воєнного стану та 6 місяців після його завершення.

Він додав, що у межах цих законів також визначать механізми, які дозволять підтримувати належний рівень критичної інфраструктури та її відновлення.

Прем’єр також прокоментував дефіцит пального в Україні. За його словами, команда Міністерства економіки працює цілодобово, аби подолати цю проблему, а Кабмін максимально спрощує завезення пального в Україну й розширює географію його отримання. Зокрема, йдеться про завезення пального з країн Перської затоки, з Азербайджану та Близького Сходу.

«Рішенням Уряду погоджуємо сьогодні необхідні для цього регламенти. Працюємо, аби пальне з’явилося в достатній кількості й при цьому його ціна залишалася адекватною до нинішніх реалій», — резюмував Шмигаль.




коментарів: 3
  1. Та й по тих нема чим платити. Переселенцям хоч держава якось допомагає, а що робити тим хто залишився без роботи , не затребуваний у воєнний час і не має права виїхати за кордон на хоч якусь роботу ??

  2. 5 млн людей без заробітку. Хоч якогось . Певно нам до війни платили аж стільки що можна було гори запасів понаскладати, і на комуналку і на продукти тепер вистачить

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер