<

Рада дозволила давати офіцерські звання військовим без освіти, але з досвідом

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:18 | 21.03.2023 / Новини / , /
Перегляди
191
/ Коментарі відсутні

Верховна Рада дозволила надавати офіцерські звання військовим, які мають бойовий досвід, але не мають вищої військової освіти.

Відповідний законопроєкт №8339 підтримали 283 народних депутати, пише Громадське.

Для отримання первинного офіцерського звання та прийняття на службу за контратом офіцерів необхідно було успішне навчання у військових закладах вищої освіти або військових навчальних підрозділах вишів. Під час дії особливого періоду, наприклад воєнного стану, підставою може бути вища освіта щонайменше рівня бакалавра з проходженням курсу військової підготовки, який відповідає профілю службової діяльності.

Ще у квітні 2022 року президент дозволив призначати військових рядового складу на офіцерські посади, якщо вони мають бойовий досвід. Однак депутати помітили в указі неточності.

Наприклад, навіть після отримання рядовими солдатами, які мають бойовий досвід, офіцерських посад вони продовжують проходити службу за контрактом осіб сержантського і старшинського складу. Тобто отримують за свою службу інші суми коштів.

Тепер же депутати на період воєнного стану дозволили приймати на військову службу за контрактом і надавати тоді ж первинне офіцерське звання захисникам без військової вищої освіти, але з бойовим досвідом. Вони мали проходити військову службу в зоні бойових дій не менш ніж 6 місяців.

Водночас ці люди зможуть пройти курс військової підготовки за напрямом, що відповідає профілю службової діяльності до чи після призначення на посаду, але не пізніше ніж упродовж 6 місяців від дня припинення воєнного стану.

Також у законопроєкті є поправка, яка на час воєнного стану дозволяє приймати на військову службу за контрактом як офіцерів людей від 20 до 40 років. Раніше граничний вік був до 30 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа