<

П’ята частина українців у Польщі не хоче повертатися додому – опитування

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:48 | 28.08.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

Громадяни України найчастіше працюють у Польщі від 3 до 6 місяців. П’ята частина з працюючих у країні українців заявила про своє бажання постійно проживати в Польщі, а ще 26 відсотків хотіли б жити в Польщі кілька років.

Про це повідомляє “Польське радіо” з посиланням на дослідження Фонду підтримки мігрантів на ринку праці (EWL S.A.), передає УНН.

Чверть респондентів, які взяли участь у дослідженні, приїхали до Польщі, щоб працювати на основі біометричних паспортів.

Як підкреслює голова Фонду Анджей Коркус, відсутність необхідності отримання візи значно скорочує час виконання формальностей, пов’язаних із працевлаштуванням іноземців.

 “Потрібно звернути увагу, що згадані 3 до 6 місяців виникають з можливості легалізації. Три місяці – це період гарантований біометричним паспортом, натомість 6 місяців – це найчастіше термін, на який видається віза та тимчасовий дозвіл, який дозволяє на працевлаштування протягом шести місяців. Для більшості мігрантів, це їхній перший документ на перебування, який вони отримують”, – пояснив президент Фонду підтримки мігрантів на ринку праці.

Опитування показує, що найбільшою групою працівників з України є люди у віці від 26 до 35 років. Чоловіків прибуває удвічі більше, ніж жінок. Більшість респондентів заявляє, що хочуть вивчати польську мову. Понад 40 відсотків зацікавлені в отриманні освіти в польських школах.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця