<

П’ять депутатів Волинської облради почали каденцію з прогулів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 8.12.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На друге пленарне засідання Волинської обласної ради сьогодні з’явилось 59 депутатів. Тобто, чергову сесію після інавгурації прогуляло 5 депутатів.

Зокрема, сьогоднішнє пленарне засідання розпочалося хвилиною мовчання, у пам’ять про волинян, які героїчно загинули в зоні проведення АТО, – пише Під прицілом.

Опісля реєстрації обранці приступили до озвучення депутатських запитів. Зокрема депутат по виборчому округу №43 Костянтин Зінкевич, якого на Волині знають як активного волонтера, повідомив, що до нього звернулись громадяни по питанню діяльності місії «Чорний тюльпан», яка займається пошуком та доставкою тіл загиблих військовослужбовців, які полягли у боях під час проведення антитерористичної операції на сході України. За словами обранця, робота місії вимагає фінансових та матеріальних затрат, однак нині вона працює завдяки волонтерам. Тим не менше, за словами Костянтина Зінкевича, в бюджеті було передбачено 210 тисяч на організацію пошукових робіт для встановлення та доправки тіл загиблих в АТО волинян, які чомусь не надійшли.

Разом з тим, у депутатському запиті Костянтин Зінкевич повідомив, що Союз «Народна пам’ять» просить виділити кошти сім’ям загиблих для пошуку та доправки тіл полеглих бійців АТО, адже подекуди їх доводиться місяцями шукати в зоні бойових дій і після ідентифікації останків –проводити перепоховання. А це – не малі кошти. Зокрема, за його словами на забезпечення діяльності пошукових організацій необхідно виділити з бюджету кошти в розмірі 500 тисяч гривень.

В результаті, депутатський запит Костянтина Зінкевича підтримало 57 обранців.

Разом з тим, заступник голови Волиньради Олександр Пирожик звернувся з депутатським запитом до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, у якому висловив прохання присвоїти посмертно звання «Героя України» загиблим під час АТО – Андрію Снітку та Ігорю Сливці. Також громадські активісти просять нагородити Героїв посмертно орденом «За мужність».

«Прошу зробити все, щоб загиблі бійці отримали посмертно звання «Героя» та зокрема їхні родини отримали нагороди за полеглих синів», – заявив Олександр Пирожик.

За словами першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика,з березня місяця у губернатора лежать звернення від громадських організацій та активістів, з проханням про відзначення Героїв посмертно. Однак, на них ніхто не реагує, тому до цих пір їм не присвоєно заслужених відзнак.

Таким чином, і цей запит підтримало 58 обранців Волиньради.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер