<

Путін пообіцяв повернути Савченко, – Порошенко

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:29 | 22.03.2016 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Український президент заявляє, що на “нормандських” переговорах президент РФ обіцяв повернути Савченко в Україну після вироку.

Україна ніколи не визнає обвинувальний вирок Надії Савченко, винесений російським судом, заявив президент Петро Порошенко, зазначивши, що президент РФ Володимир Путін на переговорах в нормандському форматі обіцяв повернути Савченко в Україну, – пише Корреспондент.

“Україна ніколи, – ще раз підкреслюю, ніколи! – Не визнає ні судилища над Надією Савченко, ні так званого вироку. Це було ганебне на весь світ судилище, яке країна-агресор влаштувала проти українського Офіцера з великої літери, яка, як і належить, захищала свою землю від ворожих посягань”, – йдеться у зверненні глави держави.

Президент також заявив, що його російський колега обіцяв повернути українку на батьківщину. “Путін під час зустрічей в нормандської форматі заявляв, що після так званого судового рішення поверне Надію Савченко України. Настав момент виконати цю обіцянку”, – заявив Порошенко.

Президент заявив, що готовий обміняти на Савченко затриманих в Луганській області російських спецназівців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

“Я, в свою чергу, готовий передати Росії двох російських військовослужбовців, затриманих на нашій території за участь у збройній агресії проти України. Судовий розгляд їх справ знаходиться на фінальній стадії. Відразу після їх завершення я готовий шляхом відповідних процедур забезпечити їх виїзд в РФ”, – йдеться в повідомленні.

Порошенко також заявив про необхідність персональних санкцій відносно тих, хто причетний до переслідування Савченко, Олега Сенцова і інших громадян України, які утримуються на території РФ.

“Проти всіх, хто причетний до переслідування Надії Савченко, Олега Сенцова і інших громадян України, українських патріотів-заручників, які незаконно піддаються тортурам на російській території, повинні бути введені персональні санкції – як українські, так і міжнародні”, – йдеться в зверненні.




один коментар
  1. А 2 на 1 не зажирно їм буде. 1 на 1. Офіцера на офіцера! Наші постійно здійснюють обміни в такому невигідному форматі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця