<

Путін особисто наполіг на обміні Медведчука, хоча ФСБ була проти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:37 | 2.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
368
/ Коментарі відсутні

Авторитетне американське видання повідомило подробиці обміну звинуваченого в державній зраді лідера проросійської партії та кума Путіна на героїв Маріуполя.

Президент РФ Володимир Путін не прислухався до попередження ФСБ щодо негативної реакції російського суспільства та його оточення на обмін двох сотень українських полонених на близького йому Віктора Медведчука. Про це йдеться в публікації Washington Post, пише ТСН.

За словами іншого джерела, Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ була категорично проти такого обміну. Але Путін наполіг на такому варіанті.

“В Україні дуже багато раділи, що повернули додому доблесних воїнів, а в Москві багато хто відреагував з огидою, побачивши, що для Путіна це дійсно важливо”, – повідомив один із обізнаних із ситуацією співрозмовників видання.

За словами джерела, у ФСБ усвідомлювали, як ця угода виглядатиме в очах громадськості.

Видання зазначає, що посередником у переговорах виступали бізнесмен Роман Абрамович та саудівський наслідний принц Мохаммед бін Салман. Основним мотивом для них була можливість покращити свої відносини із країнами Заходу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер