<

Путін оприлюднив статтю українською «про історичну єдність росіян та українців»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:28 | 12.07.2021 / Новини / /
Перегляди
439
/ коментарів 5

Президент Росії Володимир Путін написав статтю під назвою «Про історичну єдність росіян та українців», у якій знову намагається спростувати українську державність та звинуватити у війні на Донбасі країни Заходу.

Так, щоб пояснити «єдність» українців та росіян, Путін намагається апелювати до історії. Він згадує Київську Русь, Велике Князівство Литовське та інші епохи української історії, намагаючись нівелювати будь-які прагнення українців до незалежності. Статтю оприлюднили на сайті Кремля українською та російською мовами.

Він заявляє, що наприкінці 19 століття Австро-Угорщина вдавалася до репресій галичан, яких запідозрювали у лояльності до Москви. На думку Путіна, Українська Народна республіка є прикладом того, «наскільки несталими були різноманітні квазідержавні утворення» українців на початку 20 століття.

«Сучасна Україна — цілком і повністю дітище радянської епохи. Ми знаємо і пам’ятаємо, що значною мірою вона створювалася за рахунок історичної Росії», — йдеться у тексті.

Водночас Путін запевняє, що під час написання статті керувався відкритими документами, які містять добре відомі факти.

Далі російський президент розповідає, як Росія нібито підтримувала Україну після здобуття незалежності, а також запевняє, що після розпаду СРСР стан української економіки лише погіршився. 

Крім того, Путін наголосив, що Захід ще до 2014 року втягував Київ «до небезпечної геополітичної гри, мета якої — перетворити Україну на бар’єр між Європою і Росією, на плацдарм проти Росії».

За словами російського президента, після 2014 року влада в Україні розпочала утиски російськомовного населення та російської церкви, а «патріотом України зараз оголошується лише той, хто ненавидить Росію».

«Впевнений, що справжня суверенність України можлива лише в партнерстві з Росією. Наші духовні, людські, цивілізаційні зв’язки формувалися протягом століть, сягають до тих же витоків, загартовувалися спільними випробуваннями, досягненнями й перемогами», — резюмував Путін.




коментарів: 5
  1. Вчить мову путлєр – це добре, бо треба знати мову старшого брата.
    А вот відносно “бар’єру між EU i рашистами” він прав.

  2. Юрчик, Путін (він же Путенчук Володька із Сокаля) –наш спецагент, який вже багато років працює на наших в логові ворога. Із-за цього він так зрозуміло пише для людей. Просто ще не прийшов час розкрити всі карти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа