<

Путін незаконно прибув до Криму, щоб відкрити там трасу

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:18 | 28.08.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ коментарі 2

Володимир Путін 27-го серпня знову незаконно приїхав в окупований Крим. На цей раз «відкривав» нову ділянку траси «Таврида». Через цей візит Міністерство закордонних справ України вже висловило протест Москві.

Про поїздку Путіна повідомляє російське РБК, – передає Hromadske.

Там кажуть, що той проїхав за кермом «Ауруса» (спеціально розроблений у Росії елітний автомобіль для публічних поїздок Путіна) по новій ділянці траси «Таврида». Також президент РФ перед цим оглянув дорогу з гвинтокрила.

Реакція України

У МЗС України вже засудили такі дії Путіна та направили ноту протесту Москві. Візит в окупований Крим назвали незаконним і неузгодженим.

«Будівництво дороги, як і будь-які інші дії окупаційної влади, жодним чином не можуть змінити конституційно закріплений статус Автономної Республіки Крим та міста Севастополь як невід’ємної частини території України в її міжнародно визнаних кордонах», — наголосили українські дипломати.

Там кажуть, що Україна продовжує розглядати цей візит, як і усі попередні поїздки російських посадовців до окупованого Криму, як грубе порушення російською стороною державного суверенітету і територіальної цілісності України та цинічне і демонстративне нехтування російською стороною загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права. 

У МЗС також додали, що поступово працюватимуть над подальшим розширенням санкцій проти тих, хто причетний до незаконної діяльності в окупованому Криму.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок