<

Путін написав Порошенку лист, – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:35 | 7.10.2014 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні
96165

Москва почне економічно тиснути на Київ, обмеживши доступ до російського ринку, якщо Україна зважиться на імплементацію хоча б одного закону в рамках підготовки до реалізації угоди, не кажучи вже про виконання самої ЗВТ (зони вільної торгівлі).

Про це йдеться в листі президента Росії Путіна до президента України Петра Порошенка, яким володіє агентство, – Корреспондент.

Агентство передає, що лист датований 17 вересня, вдень затвердження плану імплементації асоціації Кабміном.

Згідно з інформацією, слова Путіна були наступними – якщо Україна почне здійснення хоча б однієї частини торгової угоди про асоціацію з ЄС, включаючи зміни національного законодавства для приведення його до європейських норм, це потягне за собою негайну відповідь РФ.

“Прийняття поправок до українського законодавства … буде розглядатися як посягання на домовленість відкласти імплементацію угоди про асоціацію, що несе за собою негайні та адекватні загороджувальні заходи з російської сторони”, – повідомив Путін у листі.

Більш того, президент РФ наполягає на зміні угоди про асоціацію.

“Ми все ще віримо, що лише систематичне виправлення угоди про асоціацію, яка бере до уваги повний спектр ризиків російсько-українським економічним зв’язкам і російській економіці в цілому, дозволить зберегти торгівлю і економічне співробітництво між Російською Федерацією і Україною”, – цитує Reuters Путіна.

При цьому, як зазначає агентство, Путін ніяк не обмовився, які конкретні заходи і в яких сферах вживатиме Росія при імплементації угоди.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв вже підписав постанову про введення мит для українських товарів, терміни набуття чинності якої поки не встановлені. Раніше в Мінекономіки Росії зауважували, що не водитимуть захисні санкції проти України.

Також Путін зазначив, що наполягає на нових тристоронніх переговорах (Євросоюз, Україна, Росія – ред.) щодо виправлення угоди, передає Reuters.

Згідно з інформацією від представників ЄС, Росія хоче прибрати з угоди близько двох тисяч продуктів, які повинні безмитно поставлятися в Україну, тим самим “розірвавши” угоду фактично на 25%.

При цьому в неформальних розмовах європейські чиновники, незважаючи на публічні заяви про неможливість зміни договору, зазначають, що “місце для компромісу” з Росією в питаннях асоціації України є.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер