<

Путін наказав спростити набуття громадянства РФ для осіб «із країн, близьких соціокультурно»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:08 | 8.03.2020 / Новини / , , , /
Перегляди
0
/ коментарі 4

Володимир Путін дав доручення щодо реформи міграційного законодавства та інституту громадянства в Росії.

Про це йдеться у переліку доручень з питань реалізації Концепції державної міграційної політики на 2019 – 2025 рр., – передає Українська Правда з посиланням на Інтерфакс.

Згідно з документом, основним міграційним статусом, що дозволяє іноземному громадянинові в перспективі претендувати на отримання громадянства РФ у загальному та спрощеному порядку, стане постійне проживання (вид на проживання).

Дозвіл на тимчасове проживання як окремий міграційний статус – щабель перед отриманням дозволу на проживання, який надається в рамках виділених квот – виключається. Це пов’язано з тим, що інститут дозволу на тимчасове проживання в існуючому вигляді фактично себе вичерпав, йдеться у документі.

Пропонується встановити три види порядку прийому до громадянства Росії: загальний, спрощений і особливий.

Загальний порядок є прийомом у громадянство на загальних умовах і застосовується за умовчанням до всіх іноземних громадян і приватних осіб без громадянства, які не мають підстав бути прийнятими в рамках спрощеного або особливого порядку.

Загальний порядок передбачає виконання претендентом набору певних традиційних умов: знання російської мови, термін постійного проживання на території РФ, зобов’язання дотримуватися російського законодавство і т.і.

Спрощений порядок застосовується до осіб, щодо яких знімаються деякі вимоги, передбачені для загального порядку, “через походження цих осіб з країн, близьких у соціокультурному відношенні, наявність позитивних соціальних зв’язків в РФ, уразливий стан та ін.”.

Особливий порядок буде охоплювати окремі категорії осіб, рішення за якими вимагає оцінки неочевидних фактів і в зв’язку з цим – комісійного розгляду, особливих процедур і високого рівня прийняття рішення.




коментарів: 4
  1. То добре. Надіюсь, найближчим часом ватани нарешті звалять на пмж в мордор

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок