<

Путін «нагадав», що росіяни і українці є одним і тим самим народом та «ще надіється домовитися із Зеленським»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:11 | 21.02.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
0
/ коментарі 3

Президент Російської Федерації Володимир Путін назвав українців і росіян одним і тим самим народом. Також президент Росії наголосив, що знання історії потрібні для того, щоб говорити про завтра.

Про це він заявив в інтерв`ю російському агентству ТАСС, – пише ТСН.

“Але я вже багато разів говорив: я вважаю, що ми один і той самий народ”, – заявив російський президент.

Також Путін вдався в історію та сказав, що між українцями та росіянами до XVI століття не було мовної різниці і що потрібно знати свою історію.

“Не знаю, подобається це чи ні, але, якщо подивитися на реалії, це так і є. Розумієте, до XI, XII, XIII століття у нас не було жодної різниці в мові. І лише в результаті полонізації та частина українців, яка жила на території, що перебувала під владою Речі Посполитої, лише десь, по-моєму, в XVI столітті з’явились перші мовні відмінності.

Взагалі, українцями називали людей, які жили на рубежах Російської держави. Українці були у Пскові, українцями назвали тих, які захищали з півдня від набігів кримського хана. На Уралі. Кругом були українці. Значить, у нас не було жодних мовних відмінностей.

Більше того, десь до цього ж часу, до XIV-XV століття, назвіть тих людей, східних слов’ян, які проживали на території Речі Посполитої, і в Московській державі, і в Польщі, називали росіянами. Не ділили. І лише набагато пізніше почалися мовні перші відмінності”, – вважає глава РФ.

Путін також вирішив згадати і засновників українського націоналізму, які у своїх працях ХІХ століття написали, що “Україна – багатонаціональна і має бути федеративною державою, а також за небхідності вибудувати обов’язково хороші відносини з Росією”, – стверджує президент Росії.

“… Виходити з реалій, але не забувати, хто ми такі, звідки ми прийшли. І до речі кажучи, батьки-засновники українського націоналізму – вони ж ніколи не говорили, що потрібно обов`язково посваритися з Росією…

Нинішні націоналісти це, мабуть, забули. Я вам скажу, чому вони це призабули. Знаєте, чому? Тому що у них в табелі про ранги найголовніше не турбота про інтереси українського народу.

Який інтерес у українського народу, якщо в результаті розриву відносин з Росією втрачено ракетобудування, суднобудування, авіаційне будування, двигунобудування, відбувається фактично деіндустріалізація країни”, – заявив Путін.

Також за його словами, особливо український фактор почав розігруватися напередодні Першої світової війни австрійською спецслужбою.

“Чому? Це відома річ – розділяй і володарюй. Це абсолютно зрозуміла річ. Але все одно, тим не менше, якщо так склалося і у людей, у значної частини населення в Україні виникло почуття власної самосвідомості національної і так далі, треба ставитися до цього з повагою. Виходити з реалій, але не забувати, хто ми такі, звідки ми прийшли”, –  сказав російський президент.

На запитання журналіста, чи є ймовірність, що він домовиться з Зеленським про мир, Путін відповів:

«Надія помирає останньою, (ймовірність домовитися із Зеленським про мир і дружбу — ред.) є. Але, на жаль, ось він приїхав із Парижа з саміту в «нормандському форматі» 9-го грудня 2019-го року — ред.) і почав говорити про те, що треба переглядати мінські угоди. Це викликає запитання».

Путін додав, що складні відносини з Україною для РФ є проблемою і втратою.

“Ми тепер не друзі з Україною, і це втрата для нас… Але я вже багато разів говорив: я вважаю, що ми один і той самий народ”, – підкреслив президент РФ.

Нагадаємо, 14-го лютого президент України Володимир Зеленський переговорив по телефону з російським президентом Володимиром Путіним. Подібна розмова відбувається не вперше. Лідери двох країн обговорили виконання домовленостей, досягнутих під час Нормандського саміту, а також підготовку до майбутньої зустрічі лідерів “Нормандської четвірки”.

Також президенти торкнулися теми процесу звільнення утримуваних українських громадян, які перебувають на тимчасово окупованих територіях Донбасу і Криму, а також в Росії.

Фото ілюстративне




коментарів: 3
  1. Яка дурня. Ми були русами, русинами але, ніколи росіянами. Або як говорили у ХІІ чи ХІІІ сторіччях…

    • Так шумерами ж були, нє? А Ісус Христос сам був з Галичини… І ті ж Чубаров з Джемільовим та іншими Чийгозами – то хто саме, руси чи русини? Чи взагалі не “ми”? Чи таки “ми”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок